Pinot Noir se jako odrůda projevuje v polohách Cote odlišně. V Cotes de Beaune je velmi delikátní s finesou a naopak v Cote de Nuits je silný a s výraznými taniny. Cote Chalonnaise nabízí kulatá, plná a dobře pitelná vína. V tomto víně dominují hrozny z Cote de Beaune a jsou doplněny o Cote Chalonnaise.
Sklizeň je manuální s tříděním na vinici. Stopky jsou zcela odděleny. Fermentace probíhá v ocelových tancích a následné zrání probíhá částečně v dubových sudech. Temně rubínové víno s purpurovými odlesky. Svěží aroma černého ovoce a červených bobulovin – borůvky, ostružiny, morello třešně s jemným dotekem koření. Jemné taniny a výrazná ovocná chuť.
Skvěle doplní jakékoliv pečené nebo grilované maso a speciálně hovězí. Rovněž je vhodné k měkkým sýrům.
Teplota podávání 14°C. Ideální nyní, ale vhodné i pro krátkou archivaci – 4 roky.